Footer menu

Sweor i pressen

Här kan Du läsa publicerade artiklar om enskilda Sweor. Trevlig läsning.

Det är skönt att veta …, Allers 25/2018

Petra behövde förändring. Cecilia mötte kärlenen och Lovisa ville test att jobba i ett annat land. Men när de möttes i Luxemburg upptäckte de hur glada de är att ha andra svenskar nära tillhands — tack vara SWEA, ett globalt nätverk för svenska kvinnor.

Radiorapport om Sverigeresan 2018, Sveriges Radio 20180703

2018-07-03: Omkring 50 kvinnor från Swea, Swedish women education association, ska resa runt i Östra Norrbotten under tre dagar. Idag startar Norrbottensutflykten för organisationen Sweas internationella nätverksgrupp för kvinnor som bor utomlands.

Nationalmuséets hedersporträtt 2016 är professor Barbro Osher

Nationalmuséet skriver: ”Årets hedersporträtt är professor Barbro Osher, Sveriges generalkonsul i San Francisco och generös donator. Det är utfört av Thron Ullberg som fångat både hennes blygsamma framtoning och verksamhet som mecenat. Avtäckning den 28 maj på Gripsholms slott.”

Agneta startade SWEA (Hemmets Journal, 2014 nr 19)

Bikinidrottningen Agneta Nilsson: Jag är glad och stolt över Swea! Svenskar bosatta utomlands söker sig gärna till andra svenskar. Agneta Nilsson tog det hela lite längre och startade Swea, en organisation för utlandsboende svenska kvinnor, som idag har 7 500 medlemmar över hela världen.

SWEA hemmafest i Göteborg (Svensk Damtidning, 2011 nr 35)

SWEA:s årliga begivenhet i hemlandet gick av stapen i Göteborg och naturligtvis hade ett stort antal damer anammat inbjudan till de två dagar långa och späckade festprogrammet med bland annat välkomstmingel i Palacehuset, besök i Länsresidenset, lunch på göteborgsoperan och Sverigemiddag på Elite Park Avenu Hotel.

Sofie Haag och Moder SWEA (PassionForBusiness.se) 2010

Problemen att acklimatisera sig kanske inte är lika stora för utvandrande svenska som för invandrare till Sverige, men de finns där ändå. För svenska kvinnor som känner sig isolerade i sitt nya land, upplever frustration i jämställdhetsfrågor, har svårt att anpassa sig kulturelt finns hjälp att få. SWEA är en organisation med tentalker över hela världen, ett kontaktnät byggt på engagemang.